Čo urobiť, aby sa Váš byt lepšie predal - ABERTAL REALITY s. r. o.
0904 403 222 info@abertal.sk

PREDÁVATE BYT, DOM? PÁT TIPOV AKO NEHNUTEĽNOSŤ PRIPRAVIŤ K PREDAJU.

V prvom rade, pokiaľ v byte bývate, asi nie je jednoduché všetko schovať. Skúste poprosiť niekoho v rodine, kde si dočasne môžete odložiť vaše poklady. Myslite na to, že vaše spomienkové predmety po celom byte majú hodnotu iba pre vás. Taktiež váš štýl sa nemusí páčiť každému, i keď ste presvedčený o tom, že mandala v každej izbe, robí ľudí v byte šťastnejších. Ako na to?

- Odosobnite priestor - 

Odstráňte všetky veci, ktoré sa týkajú iba obyvateľov bytu, napríklad rodinné fotografie, rozsiahlu detskú tvorbu (akokoľvek cítite, že o vašom dieťati budeme v budúcnosti ešte počuť), starý nábytok po babičke (pokiaľ neprešiel rekonštrukciou), a aj tú spomínanú mandalu. Váš byt je predmetom predaja, preto sa snažte odprezentovať ho čo najlepšie. Inak sa budete musieť spoliehať na veľkú predstavivosť kupujúceho.

 

- Premaľujte nevyhnutné -

Možno sa vám striedanie farebnosti stien v izbách bytu pred 10 rokmi páčilo, ale pocitovo už tušíte, že dnes by ste byt vymaľovali inak. Skúste tie najfarebnejšie steny zneutralizovať. Platí to samozrejme aj pre tie najviac špinavé steny, ktoré je potrebné premaľovať.

 

- Upracte -

Upracte ako na jar. Myslite na žalúzie, pavučinu v rohoch stropu, prach usadený v nedostupných miestach, škvrny na kuchynskom nábytku. Obvzlášť venujte pozornosť kúpeľni.

 

- Realizujte drobné opravy -

Na niektoré veci nepotrebujete ani manžela, ani toho hodinového. Dotiahnuť uvoľnené kľučky, vymeniť nefunkčné žiarovky, či pripevniť uvoľnenú lištu si nevyžaduje veľa času, ani sily. Kupujúci bude mať pocit, že v byte všetko funguje tak, ako má a majiteľ sa oň dobre staral.

 

- Myslite na vôňu -

Nemáme na mysli, že v byte fajčíte. S tým ani nepočítame! Ale myslite na vône domácich zvieratiek, či plného smetného koša.  Udržujte byt v čistote, prípadne si pomôžte osviežovačmi. A vetrajte!

 

- Nájdite si kvalitného realitného makléra -

Abertal! Tento bod už máte vyriešený, zostáva sa popasovať s predchádzajúcimi bodmi.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.